Nieuws

Syngo is volop in beweging!

Syngo is volop in beweging! Na ruim 10 jaar zijn we uit ons jasje gegroeid en klaar voor de volgende stap. Een modern kantoor mag hier natuurlijk niet bij ontbreken. Wij gaan verhuizen naar de Parklaan in hartje Eindhoven!

Het nieuwe kantoor gaat onderdak bieden aan onze consultants met functionele meeting rooms om naast het telefonisch contact ook persoonlijk contact te kunnen hebben met opdrachtgevers en kandidaten. Ook zullen de ondersteunde afdelingen hier een mooi kantoor krijgen. Het nieuwe pand biedt tevens onderdak voor onze populaire Synnovation Events.

Het pand wordt op dit moment nog verbouwd, maar we houden jullie op de hoogte van al het moois dat komen gaat!

syngobeheerSyngo is volop in beweging!
lees meer

Impact opkomst Business Intelligence voor Business Controllers

We kunnen er tegenwoordig niet meer om heen. Steeds meer organisaties zien de voordelen van Business Intelligence (BI) tools zoals Power BI, Tableau, Qlik Sense en nog vele andere.

Wat betekent dit voor de financiële afdeling?

Zoals altijd begint het aan de basis. Dit betekent allereerst dat de financiële afdeling in moet control zijn over processen. Verder is het belangrijk dat er eenduidige definities zijn zodat iedereen dezelfde taal spreekt. Bijvoorbeeld over headcount of FTE’s; wat wordt hieronder verstaan? Tot slot moet de visie, bedrijfsdoelstellingen en de daaraan gekoppelde KPI’s helder zijn.

syngobeheerImpact opkomst Business Intelligence voor Business Controllers
lees meer

Welkom Madelon

Deze maand heten wij Madelon van Wijngaarde van harte welkom in ons Team! Met haar ervaring en kennis zal zij ons team komen versterken als Office Manager. Heel veel succes Madelon!

syngobeheerWelkom Madelon
lees meer

Cashflow-Is jouw cash al king?

‘Cash is king’ wordt er vaak gezegd. Inderdaad is het belang van goed cashmanagement groot zoals vaak duidelijk wordt gemaakt. Zeker nu in de periode waar bedrijven hun heil moeten zoeken om de coronacrisis te kunnen overleven is het hebben van cash cruciaal!

Het optimaliseren van werkkapitaal en het managen van cash zijn taken die behoren tot de discipline van Corporate Treasury. Niet elk bedrijf heeft een eigen treasury afdeling met een eigen Treasurer. Treasury taken heeft echter elk bedrijf!

Waar haal je de cash vandaan en hoe zorg je ervoor dat dit proces goed wordt gemanaged? Hier geven wij 8 tips & tricks die wij hebben gekregen vanuit ons netwerk van ervaren freelance finance professionals:

syngobeheerCashflow-Is jouw cash al king?
lees meer

Maurice over zijn werk als Parttime Interimmer

Maurice is nu bijna een jaar werkzaam als Parttime Interimmer voor Syngo. Lees hieronder hoe het werk als Parttime Interimmer hem bevalt!

“Sinds een jaar combineer ik twee opdrachten in de week. Dit was een bewuste keuze, omdat ik op zoek was naar meer uitdaging en een juiste energie verdeling. Tegelijkertijd was het een spannende stap aangezien het voor mij nog niet geheel duidelijk was of een combinatie van opdrachten zou leiden tot hetgeen ik zocht.

syngobeheerMaurice over zijn werk als Parttime Interimmer
lees meer

Ondersteuning van een Partime Interimmer

Ondersteuning van een parttime finance interimmer ? Heel interessant, succesvol en voor relatief lage kosten!

Bij tijdelijke vervanging van een medewerker of bij plotseling vertrek van een medewerker kan een interimmer een oplossing zijn. We zien steeds vaker behoefte aan parttime finance specialisten die op projectbasis inzetbaar zijn. Deze vraag komt mede voort uit de wens en noodzaak om de finance-functie verder te professionaliseren.

syngobeheerOndersteuning van een Partime Interimmer
lees meer

Pricing

De laatste jaren is er in het bedrijfsleven steeds meer aandacht voor pricing.

Is het een hype (net als ‘business control’ dat voorheen was en nu ook ‘big data’ en ‘data science’) of kan het echt een toegevoegde waarde zijn voor jouw onderneming?

Wat is pricing nu eigenlijk en hoe komt het dat het de laatste tijd meer aandacht krijgt binnen bedrijven?

syngobeheerPricing
lees meer

Synnovation Event: Pricing

Gisteravond vond ons Synnovation Event over Pricing plaats. Tijdens dit event gaf Pricing Specialist Joost van de Crommert een presentatie over Pricing. Na de presentatie gingen de financials zelf aan de slag met het bedenken van een Princing Strategie voor ons eigen SynBier. De resultaten waren verrassend leuk!

syngobeheerSynnovation Event: Pricing
lees meer

De Interim Manager

Het lukt een interim manager vaak wel om een verandering of project in korte tijd te laten slagen. Maar hoe kan het dat dit een manager binnen het bedrijf dit niet lukt? Lees hier 6 tips die wij hebben gekregen vanuit ons netwerk van ervaren freelance finance managers!

adminDe Interim Manager
lees meer

Hoogst aantal vacatures ooit!

Je kunt er niet omheen!

Het gaat goed met de Nederlandse economie. Dit was al te merken aan de toename van het aantal interim-opdrachten. Bedrijven hebben extra capaciteit nodig voor projecten waarvoor specialistische kennis nodig is, zoals procesoptimalisaties en software-implementaties. Dit naast de gebruikelijk inzet bij pieken en ziekte c.q. zwangerschapsverlof.

adminHoogst aantal vacatures ooit!
lees meer