Hoe werken wij?

Syngo heeft een zeer uitgebreid netwerk van financiële professionals wat noodzakelijk is bij het vervullen van capaciteitsvraagstukken binnen organisaties. Het opleidingsniveau van deze professionals is minimaal HBO. Wij kennen kandidaten op operationeel, tactisch en strategisch niveau, van teamleider crediteurenadministatie tot CFO.

Vanwege onze jarenlange ervaring hebben wij een uitgebreid netwerk van actief- en latentzoekende financials in Brabant en Limburg. Naast de actief zoekende kandidaten die reageren op de vacatures die wij online plaatsen bestaat ons netwerk ook uit latent zoekende kandidaten. Met hun komen we via-via in contact of we recruiten ze zelf.

Als betrokken recruitmentpartner willen we het verhaal achter de vacature kennen. Waarom is deze ontstaan? Wat is de samenstelling van het team? Welke gemeenschappelijke deler is er aanwezig? Welke competenties heeft het team? We vinden het daarom belangrijk om jullie bedrijf te bezoeken en de betrokkenen in het wervingsproces te ontmoeten.

Alle kandidaten die wij voorstellen hebben wij persoonlijk ontmoet om een goed beel te krijgen van kennis, ervaring, persoonlijkheid, motivatie en ambitie. Tevens hebben wij referenties ingewonnen en diploma's gecontroleerd.

Syngo is onderscheidend en van toegevoegde waarde door de persoonlijke benadering en de snelle en flexibele dienstverlening. Tevens geven wij begeleiding in het gehele traject, niet alleen tijdens de sollicitatieprocedure, maar ook gedurende het dienstverband. Wij werken zowel op basis van interim als werving & selectie.